معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ دوران سالمندی همانند دوران کودکی یا جوانی، یکی از مراحل زندگی است، با این تفاوت که دوران کودکی و جوانی سرشار از انرژی و تلاش است، ولی دوران سالمندی، با تحلیل قوا و کاهش میزان فعالیت های فیزیکی همراه است.
معاون فنی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان کهگیلویه بویراحمد، گفت؛ دوران سالمندی همانند دوران کودکی یا جوانی، یکی از مراحل زندگی است، با این تفاوت که دوران کودکی و جوانی سرشار از انرژی و تلاش است، ولی دوران سالمندی، با تحلیل قوا و کاهش میزان فعالیت های فیزیکی همراه است.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی یلسوج، مهندس محمد رضا قلعه گلاب افزود؛ اسلام به سالمندان ارج می نهد و بسیار حرمت قائل است و به رعایت حقوق و احترام آنان سفارش کرده و به بهره گیری از تجارب و افکار پخته آنان تشویق می کند.
رسول خدا (ص) فرمود:" برکت و خیر ماندگار ، همراه بزرگتر های شماست . در سخن دیگر فرمود پیرمرد در میان خانواده اش همچون یک پیامبر در میان امتش است.."
وی تصریح کرد؛ روز نهم مهر ماه، در هر سال به عنوان روز جهانی سالمند تعیین گردیده است تا گامی در راستای تکریم این پدران و مادران برداشته شود. امسال نیزدرراستای بزرگداشت روز جهانی سالمند باشعار" فرصتهای برابر برای تمام سنین"و هفته منتسب به آن(3/7/1398لغایت9/7/1398) جلسه ای با حضور مدعوین محترم برگزار گردید و صورتجلسه ای تدوین شد که جهت اجرا به شهرستانها ارسال خواهد شد.
معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان، گفت؛ اقدامات پیشگیرانه در سالمندان بر اساس زمان مداخله به سه سطح تقسیم می گردد: پیشگیری اولیه: مشتمل بر اقدامات مثبتی است که سبک ناسالم زندگی را تغییر داده و مانع حضور عوامل خطر ساز می شود. این سیاست شامل کاربرد توصیه های معمول در زمینه «تغذیه،ورزش،مصرف دخانیات و الکل و مواد مخدر» می باشد. همچنین مراقبت های بهداشتی پیشگیرانه از دهان و دندان و ایمن سازی را برای پرهیز از ابتلا به بیماری های عفونی شامل می شود. (مانند آموزش، مشاوره، واکسیناسیون)
دکتر سید فخرالدین معصومی ادامه داد؛ پیشگیری ثانویه: بسیاری از سالمندان دارای بیماری خفیف یا عوامل خطر قابل شناخت بیماری مزمن یا ناتوانی زودرس می باشند. در این نوع پیشگیری با شناسایی عوامل خطر و غربالگری و تشخیص و درمان زودهنگام بیماری ها، عوامل خطر را سریع تشخیص داده و برای آن ها اقدامات مناسب و خاص انجام می گیرد. این اقدامات زودهنگام بر مرگ و ناتوانی تاثیر می گذارد و مانع پیشروی بیماری می گردد.
وی در پایان خاطر نشان کرد؛ پیشگیری ثالثیه: بسیاری از سالمندان دارای یک بیماری مزمن می باشند. در این سطح پیشگیری، هدف حفظ عملکرد جسمی،روانی و اجتماعی سالمند تا بیشترین زمان ممکن و با کیفیت مناسب است. این سیاست شامل جلوگیری از وقوع مجدد حمله حاد بیماری با کمک دارو یا تغییرات سبک زندگی و کمک های توانبخشی است. ( توانبخشی و ارتقای کیفیت زندگی سالمند)
کارشناس برنامه سالمندان مرکز بهداشت استان، در ادامه گفت؛ مهمترین مراقبت ها و پیشگیری های عمومی :اگرچه تغییرات ناشی از پیری اجتناب پذیر است اما نمی توان از بسیاری از آنها تا حدودی پیشگیری نمود یا وقوع آن را به تعویق انداخت بدین جهت لازم است سالمندان را به رعایت موارد ذیل تشویق نمائید .
لیلا رستگار ابراز داشت؛ انجام برنامه های ورزشی منظم به ویژه پیاده روی و استفاده از کفش های پاشنه کوتاه، با کف غیر لغزنده
رژیم غذایی مناسب ( کم نمک و کم چربی ) و خوردن غذا در وعده های زیاد و حجم کم و سالمندان سعی کنند مایعات را به میزان (حراقل ۸-۶ لیوان در روز) مصرف نمایند.
وی یادآور شد؛ استفاده از عینک آفتابی در مقابل نور خورشید، کنترل منظم وزن و فشارخون، عدم استعمال دخانیات، داشتن دوره های کوتاه داشتن الگوی خواب منظم، استفاده از مرطوب کننده و ضد آفتاب
وی در پایان خاطر نشان کرد؛ از آنجائیکه رعایت اصول تغذیه صحیح در دوران سالمندی تاثیر به سزایی در روند سالم پیر شدن دارد،به چند مورد از توصیه های تغذیه ای دوران سالمندی اشاره می شود.
به گزارش وب دا: ;کمیته درون بخشی هفته ملی ازدواج با حضور معاون فنی، معاون اجرایی، مهندس گشتاسب ملک پور مدیر گروه واحد سلامت و خانواده معاونت بهداشتی، سید علی موسوی رحاء رئیس گروه بیماری های واگیر، فرشته بوستانی رئیس گروه واحد تغذیه،و سایر گروه های مرتبط در دفتر این معاونت برگزار شد.


